pleysier perkins

pleysier perkins

01
02
03

Set within a 12 m wide property, this 4 bed family house is designed around a series of double storey parallel walls, juxtaposed with extensive glazing. The majority of the house is contained between the two predominant walls that are connected by concrete breeze block screens at either end. The ancillary blade walls contain the entry, upper hallway and stair.
Aspect and connection to the exterior has been carefully considered to maximise impact and atmosphere from all parts of the interior. A glazed double height void between the rear living room and breeze block screen creates a dynamic light filled space that also enjoys a full width view of the adjacent pool.

01
02
03

An extensive addition to a classic Reservoir Californian bungalow. Two new brick and weatherboard pavilions stretch out from the old home, stepping down into a spacious common area that opens onto the outdoor green beyond. A carefully poised array of concrete plinths, courtyards, brick screens and portholes aim to offer places of surprise and intimacy throughout the home, further emphasised by the creation of various connections and vistas between the old and new.

01
02
03

An extensive renovation of an existing family home including the addition of an upper level and pool. Embracing the drama of the existing cathedral ceiling that underpins the central family areas, bold colour & texture has been utilised to revive the revised ‘wings’ of the home. With inclusivity being a key design consideration, generous thoroughfares punctuate the plan, with a succession of openings branching off the central passage to enable a seamless transition into the green courtyard beyond.

01
02
03

Information coming soon…

01
02
03

Nestled neatly into the existing cut of the land, this 4 bedroom family home pays homage to the palm springs way of life whilst maintaining its traditional Australian heritage via material selection and connection to the surrounding landscape.

01
02
03

Information coming soon…

01
02
03

Information coming soon…

01
02
03

We designed a new little studio and terrace to inject new life into this three bedroom family home’s backyard. The clients have a busy lifestyle and are avid art collectors, so the extensive green roof will function as a sculpture garden, whilst requiring a low level of maintenance.

01
02
03

Located on a sloping battle axe site, this 4 bedroom house has been designed around a central courtyard oasis - turning it’s back on the surrounding suburbia. With predominantly floor to ceiling glass to the external envelope the house has been wrapped in shimmering bronze mesh, providing screening from the sun, privacy and a touch of bling!! This project is being done in collaboration with Czar In Design.

01
02
03

A proposed two storey family home sits nestled at the end of a long drive opening itself to a north facing garden a pool enclosure. A zinc clad upper floor balances precariously on top of a masonry plinth, providing solar protection and covered outdoor areas to enjoy seamless indoor-outdoor flow.

01
02
03

The house has been designed as two wings set into the hillside at different levels relating to the topography—so every room has its own spectacular views across the bay or into the rough coastal landscape. An infinity edge pool and a large terrace sitting right on the edge of the cliff are the highlight of this idyllic holiday retreat.

01
02
03

A two storey extension to an original double fronted Victorian residence. Contained within an extruded pitched steel frame, the extension creates a lofty and airy, partly double storey, open plan living area with a study perched on the upper mezzanine level, whilst the old existing provides enough room for two bedroom, a family bathroom and a master suite.

01
02
03

A new two-storey, 4 bed family home with two large living areas to the ground level and double car garage. The street-front façade will appear as sheer double height polished concrete wall with an elevated black steel shroud folding over the entrance. A large green wall will greet visitors as they walk past the cedar-clad garage into the double height void entrance. The upper storey will cantilever across the back yard and will be clad in charcoal zinc metal, balancing on the glass walled ground floor living space below.

01
02
03

Accommodating the slope of the site as a terraced floor plan and landscape, this 5 bedroom family home extends along a northern aspect garden and ends with a large covered terrace and infinity pool, which looks out into the bush of the adjacent reserve.