pleysier perkins

pleysier perkins

Malvern 4

Located on a quiet cul-de-sac in Malvern, this quintessential weatherboard home has been sympathetically restored and craftily extended to provide additional space, amenity and function to a young family of four. A new charcoal carport to the street is the only visible gesture of the greater building works beyond and contrasts politely with the white Federation Villa’s façade.

To the rear, a mid-century inspired extension respectfully reveals itself with a simple palette of white brick, timber and charcoal - clearly delineating the new from the old. A dorma at the end of the hallway and a skylight between the old and new roof inject light and airiness. Where needed, full height glass allows vistas into two green courtyards and open up from the open plan living into the garden - blurring the lines between indoor and outdoor.