pleysier perkins

pleysier perkins

Butterfly House (Sandringham)

A modest 60’s bungalow has been doubled in size to accommodate a family of five, including two teenage sons and a younger daughter.

The existing skillion roof form has been mirrored in the extension to create a butterfly. With an oak clad ceiling, it forms the centre piece of the house, sitting over the kitchen, meals and lounge area. The extension is at natural ground level, three steps below the original floor level, and includes a sunken lounge, the boys’ bedrooms and a games room connected to the pool side deck.

The meals area opens to a north facing deck and courtyard at the front of the house, providing outdoor entertaining space well separated from the teenager zone at the back! Oak timber throughout the house is complimented with soft grey walls, black joinery and colour blocking to highlight key elements. Concrete blockwork features inside and out, in reference to the era of the original house.