pleysier perkins

pleysier perkins

Ashburton

Based in Ashburton, this new 2-storey home is modestly nestled into the streetscape of a crescent following its curve. The home will adapt to suit an expanding family, with the potential to age in place and facilitate multi-generational and flexible living.

The design features masonry with a frogged brick pattern plinth on the ground and standing seam cladding on the upper floor for low maintenance and longevity, without forgoing any unique architectural embellishments. Floor to ceiling sliders and windows dissolve thresholds to a central green courtyard and promote spaciousness and ensure connection to the outdoors, whilst maintaining privacy.

Having been conceived during lockdown, the house is packed with iso features such as multiple places to work from home, a big kitchen, a vegetable garden, and several multipurpose rooms for the family to spread across as required. Large sliding barn doors upstairs allow the kid’s bedrooms to spill into the adjacent hall, which is doubling as study, play space and daybed. The raked ceiling on the upper floor creates a point of height and interest, whilst maintaining a discreet presence within the street.